Vul uw e-mailadres in en we sturen u meteen een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Start

Zonnebrand Niet Gespecificeerd

()

Sorteren

Hoe kies je de juiste zonnebrandcrème voor zeilen en vissen?

Bij het kiezen van de juiste zonnebrandcrème voor zeilen en vissen moet u rekening houden met verschillende factoren om voldoende bescherming tegen de schadelijke zonnestralen te garanderen en toch bestand te zijn tegen blootstelling aan water. Je kunt het kopen bij de volgende merken: A derma , Avene , Babaria en Bioderma . Zo selecteert u een geschikt zonnescherm voor deze activiteiten:

Breedspectrumbescherming : zoek naar een zonnebrandcrème met het label ´breedspectrum´, die beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. UVB stralen veroorzaken zonnebrand, terwijl UVA stralen dieper doordringen en bijdragen aan vroegtijdige veroudering en huidkanker.
SPF niveau : Kies een zonnebrandcrème met een Sun Protection Factor SPF van 30 of hoger. Een hogere SPF biedt meer bescherming tegen UVB stralen. Overweeg om de twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als u zweet of zwemt.
Waterbestendigheid : Kies voor een waterbestendig zonnescherm , idealiter bestempeld als ´waterbestendig´ of ´zeer waterbestendig´. Deze formuleringen hechten beter aan de huid in natte omstandigheden en bieden een betere bescherming tijdens het vissen of zeilen.
Niet vettig en snelabsorberend : Selecteer zonnebrandmiddelen die niet vettig en snelabsorberend zijn om een glad of plakkerig gevoel op uw handen te voorkomen tijdens het hanteren van vistuig of het tuigeren op een boot.
Niet vlekkende formule : zoek naar zonnebrandmiddelen die de vislijnen, uitrusting of bootoppervlakken niet bevlekken of beschadigen. Vermijd olieachtige of vettige formuleringen die resten op oppervlakken kunnen achterlaten.
Zweetbestendigheid : Overweeg zonnebrandmiddelen die ontworpen zijn om zweet te weerstaan, aangezien activiteiten zoals vissen of zeilen fysiek veeleisend kunnen zijn en tot meer transpiratie kunnen leiden.
Formuleringen voor gevoelige huid : Als u een gevoelige huid heeft, kies dan voor zonnebrandmiddelen die zijn gelabeld als geschikt voor de gevoelige huid of die zijn geformuleerd zonder geurstoffen, oliën of agressieve chemicaliën die irritatie kunnen veroorzaken.
Rifveilige zonnebrandcrème : Overweeg voor milieubewuste vissers of zeilers rifveilige zonnebrandmiddelen die geen oxybenzone of octinoxaat bevatten, omdat deze chemicaliën schadelijk kunnen zijn voor mariene ecosystemen.
Gemakkelijk aan te brengen : Spray , lotion of stickformuleringen bieden verschillende applicatiemethoden. Kies het type dat bij uw voorkeuren past en maakt het opnieuw aanbrengen gemakkelijker terwijl u op het water bent.
UV bescherming voor lippen en gezicht : Vergeet niet uw lippen en gezicht te beschermen met een zonnebrandcrème die speciaal voor deze gebieden is ontworpen, of gebruik lippenbalsems en gezichtszonnebrandmiddelen met voldoende SPF.
Langdurige formules : Zoek naar zonnebrandmiddelen die beweren een langduriger effectiviteit te hebben, vooral wanneer u zich bezighoudt met activiteiten waarbij u wordt blootgesteld aan water of zweten. Sommige zonnebrandmiddelen bieden mogelijk uitgebreide bescherming, waardoor de frequentie van opnieuw aanbrengen wordt verminderd.
Verpakking en draagbaarheid : Houd voor het gemak rekening met de verpakking van de zonnebrandcrème . Reisformaat of draagbare opties zijn praktisch om in uw visgereidoos of zeiluitrusting te bewaren, zodat u altijd zonnebrandcrème bij de hand hebt wanneer dat nodig is.
Antisliphandgreep : Sommige zonnebrandmiddelen bieden een antisliphandgreep zodra ze zijn aangebracht, wat handig kan zijn bij het hanteren van touwen, hengels of andere uitrusting.
Breng zonnebrandcrème altijd royaal en gelijkmatig aan op de blootgestelde huid, inclusief vaak gemiste plekken zoals oren, nek, voeten en de achterkant van de handen. Breng opnieuw aan zoals voorgeschreven, vooral na het zwemmen, zweten of afdrogen.

top